Algemeen
Heeft u vragen voor de huisartsenpraktijk?
De praktijk is uitsluitend geopend voor patiënten met een afspraak. Voor medische vragen zijn wij telefonisch (070-3873839) en via e-consult (https://home.mijngezondheid.net/) bereikbaar. Uw vragen proberen wij altijd eerst telefonisch te beoordelen en te beantwoorden.
Moet ik naar de dokter?
Vreemde uitslag of hoge koorts? Misschien belt u meteen met de assistent als u niet goed weet of een bezoek aan de huisarts nodig is. Met de website en app Moet ik naar de dokter? kunt u zelf beoordelen of het nodig is om contact op te nemen met de huisartsenpraktijk. ‘Moet ik naar de dokter’ geeft aan wat u kunt doen om u beter te voelen. En in welke gevallen u wél moet bellen met de huisarts.
Als patiënt van onze praktijk kun je in zowel MijnGezondheid.net als de app MedGemak gebruik maken van de digitale zelftriage van Moet ik naar de dokter?. Voor het maken van een online afspraak doorloopt u de vragen en ontvangt u, in minder dan 1 minuut, advies met betrekking tot uw gezondheidsklacht.
Medewerkers
Doktersassistentes
In onze praktijk werken vijf doktersassistentes; Anita van Vliet, Conny Haket, Wies Boermans, Isabelle Stuit en Liesbeth van Toorenburg. Isabelle is tevens werkzaam als praktijkondersteuner ouderenzorg. Zij staan u te woord aan de telefoon waarbij zij onder andere afspraken voor u inplannen en u advies kunnen geven.
De assistentes hebben ook een eigen spreekuur waarvoor u een afspraak kunt maken. U kunt bij hen terecht voor o.a. het behandelen van wratten, het uitspuiten van oren, het geven van injecties, maken van hartfilmpjes (ECG), het maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek en het verwijderen van hechtingen.
Urine controles kunnen de gehele week worden gedaan bij de assistente. Als u urine wil laten controleren zal de assistente een formulier geven om in te vullen. Houdt u er dan rekening mee dat u even moet wachten tot ze tijd heeft om u te helpen.
Praktijkondersteuner ouderenzorg
Isabelle Stuit is als praktijkondersteuner Ouderenzorg is gespecialiseerd in de problematieken van deze oudere patiëntgroep en beschikt over de kennis om deze kwetsbare doelgroep te ondersteunen. De aandachtsgebieden voor de POH Ouderenzorg zijn fysieke, cognitieve en psychische kwetsbaarheid. Hierbij kan je denken aan (beginnende) dementie, eenzaamheid of fysieke ongemakken door ouderdom. Het doel van de functie is om in een vroegtijdig stadium met oudere patiënten in gesprek te gaan om zo de juiste zorg te kunnen bieden. De POH Ouderenzorg heeft hier een centrale rol in.
Praktijkondersteuner somatiek
Onze praktijkondersteuner Miranda van Kampen behandelt onze patiënten met de chronische aandoeningen Diabetes Mellitus (type 2) en patiënten met hart- en vaatziekten of met een verhoogd risico hierop.
De huisarts, de praktijkondersteuner en eventueel andere deskundigen (bijvoorbeeld de diëtist en/of podotherapeut) werken als een team samen om u beter te kunnen ondersteunen bij uw chronische ziekte. Het leren omgaan met uw ziekte en wat u zelf kunt doen staat hierin centraal.
Longverpleegkundige
Voor de behandeling van chronische longaandoeningen zoals astma of COPD kunt u terecht bij onze longverpleegkundige Marieke Roest. Ook zij werkt nauw samen met de huisarts en eventueel andere deskundigen om u te ondersteunen bij uw chronische aandoening.
Praktijkondersteuner GGZ volwassenen & jeugd
Onze praktijkondersteuner GGZ volwassenen is J. Prinsenberg. Bij psychische klachten, overspannenheid, slaapproblemen, rouwverwerking, een goed gesprek kan zij met u in gesprek. Vaak zijn een aantal gesprekken voldoende om u te helpen. Als nodig kan zij met u ook een goede keuze maken tussen de vele professionele psychische hulpverleners in de omgeving. Een verwijzing zal dan volgen in overleg met de huisarts.
Ook hebben wij een praktijkondersteuner GGZ-jeugd in de praktijk, M. Verheggen. Zij verleent zorg aan patiënten van de praktijk in de leeftijd van 0-18 jaar met (lichte, veel voorkomende) psychische klachten. U kunt bij haar terecht met bijvoorbeeld gedragsproblemen, opvoedproblemen, problemen op school en allerlei psychische/psychosociale problemen.
Een afspraak bij de praktijkondersteuners GGZ maakt u in overleg met de huisarts.
Toestemming geven voor inzage in uw dossier
In spoedgevallen kan de huisarts op de huisartsenpost niet automatisch uw medicatie en voorgeschiedenis zien. Ook de apotheek heeft geen inzage in uw medicatie gebruik. Dit is wel belangrijk. Klik op ‘lees meer’ voor extra informatie.
Avond, nacht en weekenddienst
Huisartsenpost/doktersdienst
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost/doktersdienst (Hadoks acute zorg). Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de haagse regio samen.
Telefoonnummer
070-3469669
Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend voor spoedeisende zaken die niet kunnen wachten.
Waarneemgroep
Wanneer de praktijk in vakanties gesloten is, wordt de zorg waargenomen door de andere huisartsen in Voorburg.
Voor spoed op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur die niet kunnen wachten, kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk. U wordt dan doorgeschakeld met één van de andere huisartsenpraktijken in Voorburg.