« terug naar vorige pagina

Doktersassistentes, praktijkondersteuners & longverpleegkundige

Doktersassistentes

In onze praktijk werken vier doktersassistentes; Anita van Vliet, Conny Haket, Wies Boermans en Isabelle Stuit. Isabelle is tevens werkzaam als praktijkondersteuner ouderenzorg. Zij staan u te woord aan de telefoon waarbij zij onder andere afspraken voor u inplannen en u advies kunnen geven. 

De assistentes hebben ook een eigen spreekuur waarvoor u een afspraak kunt maken. U kunt bij hen terecht voor o.a. het behandelen van wratten, het uitspuiten van oren, het geven van injecties, maken van hartfilmpjes (ECG), het maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek en het verwijderen van hechtingen. 

Urine controles kunnen de gehele week worden gedaan bij de assistente. Als u urine wil laten controleren zal de assistente een formulier geven  om in te vullen. Houdt u er dan rekening mee dat u even moet wachten tot ze tijd heeft om u te helpen.

 

Praktijkondersteuner ouderenzorg

Isabelle Stuit is als praktijkondersteuner Ouderenzorg is gespecialiseerd in de problematieken van deze oudere patiëntgroep en beschikt over de kennis om deze kwetsbare doelgroep te ondersteunen. De aandachtsgebieden voor de POH Ouderenzorg zijn fysieke, cognitieve en psychische kwetsbaarheid. Hierbij kan je denken aan (beginnende) dementie, eenzaamheid of fysieke ongemakken door ouderdom. Het doel van de functie is om in een vroegtijdig stadium met oudere patiënten in gesprek te gaan om zo de juiste zorg te kunnen bieden. De POH Ouderenzorg heeft hier een centrale rol in.

 

Praktijkondersteuner somatiek

Onze praktijkondersteuner Miranda van Kampen behandelt onze patiënten met de chronische aandoeningen Diabetes Mellitus (type 2) en patiënten met hart- en vaatziekten of met een verhoogd risico hierop.

De huisarts, de praktijkondersteuner en eventueel andere deskundigen (bijvoorbeeld de diëtist en/of podotherapeut) werken als een team samen om u beter te kunnen ondersteunen bij uw chronische ziekte. Het leren omgaan met uw ziekte en wat u zelf kunt doen staat hierin centraal. 

 

Longverpleegkundige

Voor de behandeling van chronische longaandoeningen zoals astma of COPD kunt u terecht bij onze longverpleegkundige Marieke Roest. Ook zij werkt nauw samen met de huisarts en eventueel andere deskundigen om u te ondersteunen bij uw chronische aandoening. 

 

Praktijkondersteuner GGZ volwassenen & jeugd

Onze praktijkondersteuner GGZ volwassenen is J. Prinsenberg. Bij psychische klachten, overspannenheid, slaapproblemen, rouwverwerking, een goed gesprek kan zij met u in gesprek. Vaak zijn een aantal gesprekken voldoende om u te helpen. Als nodig kan zij met u ook een goede keuze maken tussen de vele professionele psychische hulpverleners in de omgeving. Een verwijzing zal dan volgen in overleg met de huisarts.

Ook hebben wij een praktijkondersteuner GGZ-jeugd in de praktijk, M. Verheggen. Zij verleent zorg aan patiënten van de praktijk  in de leeftijd van 0-18 jaar met (lichte, veel voorkomende) psychische klachten. U kunt bij haar terecht met bijvoorbeeld gedragsproblemen, opvoedproblemen, problemen op school en allerlei psychische/psychosociale problemen.

Een afspraak bij de praktijkondersteuners GGZ maakt u in overleg met de huisarts.